عوارض نوسازی شهرداری و قبض عوارض نوسازی شهرداری چیست؟

عوارض نوسازی شهرداری و قبض عوارض نوسازی شهرداری چیست؟

در سال 1347 قانون عوارض نوسازی شهرداری تصویب شد. این قانون با هدف تامین نیازمندی های شهری و توسعه معابر، ایجاد پارکینگ، پارک، میدان ها و توقفگاه تدوین شده است. اجرایی کردن این برنامه ها هزینه بسیاری بر روی دست شهرداری میگذارد؛ که با دریافت عوارض نوسازی تامین می‌شود.

عوارض نوسازی و عمران شهری در تاریخی که وزارت کشور( و یا در ابتدای سال) تعیین می‌کند به ملک تعلق می‌گیرد؛ سپس باید توسط صاحب‌خانه ها و صاحب‌مغازه ها پرداخت شود. در این مطلب سعی می‌کنیم نکاتی درباره عوارض شهرداری ارائه کنیم.

با شهرگشا همراه باشید 😍

در زمان فروش ملک و یا هرگونه انتقال سند یکی از مدارک لازم پرداخت کامل عوارض شهرداری است که باید بطور کامل تسویه حساب شود. در این مقاله همه آنچه که شما برای پرداخت عوارض نوسازی شهری، شیوه دریافت و پرداخت فیش عوارض نوسازی و اعتراض به مبلغ عوارض نیاز دارید را در اختیارتان قرار می‌دهد.

انواع عوارض در شهرداری ها:

عوارض شهرداری از سه بخش تشکیل شده است:

  1. عوارض نوسازی و عمران شهری: برای تمام اراضی و ساختمان‌ها که در محدوده قانونی شهر هستند طبق مقررات تعیین خواهد شد. این عوارض ابتدای فروردین هر سال اعلام می‌شود و مالکان تا پایان همان سال فرصت پرداخت آن را دارند. اگر در زمان تعیین شده این عوارض پرداخت شود ۱۰ درصد تخفیف خوش حسابی به مالک تعلیق می‌گیرد، اما اگر در فرصت یک ساله پرداخت انجام نشود، طبق قانون باید نه درصد جریمه دیرکرد پرداخت شود.
  2. عوراض خدمات مدیریت پسماند: برای مدیریت زباله‌ها توسط شهرداری، قرار داده شده است. محاسبه این عوارض بر اساس شاخص‌های مختلف مثل؛ قیمت پایه، ارزش منطقه‌ای و مساحت انجام می‌شود.
  3. عوارض کسب و پیشه

روش تعیین عوراض نوسازی در شهرداری ها:

فرمول محاسبه عوارض را وزارت کشور اعلام کرده و شورای اسلامی شهر آن تائید می‌کند. همچنین عدد فرمول، هر سال به روز می‌شود و فرمول‌ها نرخ پایه دارند. به عنوان مثال در حوزه پسماند، تولید زباله در شهر تهران ۷۵۰ گرم است. در محاسبه عوارض نوسازی هزینه فرمول تابع قیمت ارزش منطقه‌ای املاک یا (ضریب P) است. به‌طور حتم اگر قیمت منطقه‌ای تغییر کند، قیمت قبوض هم تغییر می‌کند.

فرمول محاسبه عوارض نوسازی شهرداری:

۱.۵%*ارزش ملک = عوارض نوسازی

ارزش زمین + ارزش ساختمان= ارزش ملک

قیمت منطقه‌ای * مساحت زمین= ارزش زمین

(قیمت بنا + ۳۰ درصد ارزش معبر) * مساحت مشمول ساختمان= ارزش ساختمان

در محاسبه ارزش زمین باید به نکات زیر توجه کنید:
  • تعیین محل وقوع ملک در دفترچه منطقه‌ای (دفترچه ارزش معاملاتی)
  • مساحت جبهه و پشت جبهه (تا سال ۱۳۹۱)
  • مساحت زمین
  • پهنه ملک
در محاسبه ارزش ملک باید به نکات زیر توجه کنید:
  • مشخصات ساختمان (مساحت مشمول-کد بنا-تعداد طبقات – کاربرد و …)
  • پهنه ملک
  • سال ساخت بنا
فرمول محاسبه بهای خدمات مدیریت پسماند

C = F ´ ۳۶۵ ´ R (Ct + Cd) ´ E۱´ E۲

F: بعد خانوار شهری تهران (۳/۱ نفر)

R: سرانه تولید پسماند در شهر تهران (۷۵/ ۰ کیلوگرم)

Ct: هزینه جمع آوری و حمل و نقل یک کیلوگرم پسماند عادی شهری در شهر تهران (۷۵۰ ریال)

Cd: هزینه دفع یک کیلوگرم پسماند عادی شهری در شهر تهران (۴۵۰ ریال)

(۵/۱> 1E > ۴/۰)

E2: ضریب تشویق جهت گسترش تفکیک از مبدأ (۱)

نکته: در صورتی که تعداد واحد مسکونی از یک واحد بیشتر باشد، ضرایب حداقل «۴/۰» و حداکثر «۵/۱» در تعداد واحد مسکونی ضرب می‌گردد.

 n: تعداد واحد مسکونی ۵/۱ ´ n > E۱ > ۴/۰ ´ n

نحوه پرداخت قبوض عوارض نوسازی:

قبوض عوارض نوسازی شهری معمولاً در ماه‌های پایانی سال توسط شهرداری صادر و برای صاحبان املاک فرستاده می‌شود؛ اما خودتان هم می‌توانید این قبوض را اینترنتی دریافت و پرداخت کنید. می‌توانید مبلغ عوارض نوسازی و عمران شهرداری را در یک یا حداکثر پنج قسط پرداخت کنید؛ که به این منظور برای هر کدام از این اقساط فیش جداگانه‌ای به شما داده می‌شود.

زمان خریدنی است!


1 Comment

  1. Mark

    1401-06-14 در 11:10 ب.ظ

    Thanks for your blog, nice to read. Do not stop.

دیدگاهتان را بنویسید